Havelængsel og tanker om den kommende havesæson
2 In featured/ haven

Det begynder på denne tid af året

Nedenstående indlæg indeholder affiliatelinks. Læs mere om den slags lige her.

Det begynder på denne tid af året. Plantekrilleren, jordlængslen, blomstertankerne og haveplanlægningen. Når vintergækkerne begynder at titte op fra den hårde jord og knopperne på syrenen er så store at man kan forestille sig de lysegrønne blade der inden længe titter frem. SÅ begynder man at glæde sig og man begynder at lægge planer.

De første mange planer ender man jeg med at smide væk igen. Det er de store tanker som;
-Så kunne det være fedt med et drivhus at forspire i, i stedet for vindueskarmene.
-Måske man alligevel skulle prøve at plante kål for SÅ besværligt var det jo ikke sidste år.
-I år skal jeg ha ENDNU flere tomater.
-Der skal være maaaange blomster og fliserne skal gøres helt rene i år.

… men når man har været de idéer igennem, kommer man over til de realistiske. I år vil jeg gerne ha’ lidt flere buketblomster. Måske enda forsøge mig med Dahlia igen, men oppe på tagterrassen hvor sneglene ikke gider komme op.
Jeg vil lave et nyt højbed eller to. Et til hver dreng, hvor de kan så solsikker, gulerødder, persille og den slags. Så kan de få lov til at vande dem og holde øje med dem hver dag.
Det skal ikke være en pæn grøntsagshave i år. Kun hyggelige ting, pyt med ukrudt, og med en smule nye kartofler af en taknemmelig sort. Sidste år var det æggeblommekartofler. I år tror jeg det bli’r Dita.

Det bli’r ikke i år vi får et drivhus. I mit hovede ved jeg ellers præcis hvor det skal stå og hvordan højbedene skal stå ved siden af det så man kan få samlet det hele rigtig fint. Forleden fik jeg dog en mail fra Plantetorvet om et godt tilbud på et drivhus, og det deler jeg gerne med dig. Jeg tænker det er et godt begynderdrivhus. Man skal vist ikke købe et der er under 11-12 kvm for det vil man senere fortryde – siger de kloge på det område. Så her passer størrelsen jo helt fint. Der er dobbeltdøre som også er rigtig skønt når man bærer ting ud og ind af drivhuset, og fin plads til at ha’ en lille kurvestol stående derinde så man kan sidde og se tomaterne gro.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Catarina
  fredag 20. januar 2017 at 15:08

  Her er havelængslerne også så småt begyndt at indfinde sig, specielt nu i de sidste 2 dage, hvor det faktisk har været en smule lune i luften og lyset er begyndt at komme tilbage. 🙂

 • Reply
  Celena
  lørdag 21. januar 2017 at 13:07

  I am so jealous! We still have white everywhere! Luckily, it has not been that cold and the sunlight is changing. It gives some hope 😉 Happy planning!

 • Leave a Reply