Så er det igen tid til en hyggelig fredagsliste. Der er lidt af hvert i dag.
6 In featured/ lister

Fredagslisten #3

Jeg er træt af at vi igen er ramt af sygdom på matriklen. Nu er det Gemalen der er lagt ned. Feber og ondt i halsen. Vi krydser fingre for bedring, så Spunken og jeg kan komme til spejder i morgen. Det er nemlig kælkedag og, hvem ved, måske den eneste/sidste af slagsen denne vinter.

Jeg sparer sammen til to ting. Et flyskrækkursus så jeg igen kan tænke på at flyve (og måske enda flyve) uden at få knugende ondt i maven og høj puls.  Derudover sparer jeg også sammen til et kursus i “Online Marketing”, så mine chancer for at finde et deltidsjob bli’r større. Jeg har ikke skrevet om det her på bloggen, men jeg har længe haft lyst til at få et 10-15 timers job ved siden af familieliv og butikken. Nu må vi se hvad der sker på den front her i det nye år.
Hvor meget jeg har sparet sammen? Ikke en øre, men det kommer …. nok…. tænker jeg.

Jeg ville ønske at jeg kunne tabe mig (og holde vægten). Det lykkedes at tabe 10 kg før bryllupet. Halvdelen er tilbage igen – og jeg kender kuren. Mindre portioner, mere motion, mindre kulhydrater. Kig ikke på brød – nogensinde. Jeg har ikke viljestyrken, eller motivationen. Men når jeg som tidligere i dag går igennem dameafdelingen i Magasin, gad jeg egentlig godt at kunne hoppe i en af de lækre rober fra Ganni i str. 38/40.

Jeg elsker min store dreng for alle hans finurlige tanker. I dag har vi haft en skøn dag sammen, og mængden af tænksomme samtaler og sjove udbrud kan ikke tælles på to hænder. Han er simpelthen blevet så stor, og det er helt klart at han er klar til nye eventyr og skolestart.

Jeg prøver at slå koldt vand i blodet og ikke lade mig irritere over den fokus der er på Gajolens (manglende) sprog. Han siger hov, nej, ja og diverse ikke helt tydelige ord. Han har lige bestået en sprogtest der gik på forståelse af diverse begreber og ord. Så den er jo ikke gal på “første sal”, og jeg tænker at sproget kommer når det kommer. Men de voksne i vuggeren er ikke slappe med at fortælle dagligt hvad han har sagt eller at komme med gode råd og telefonnumre til “åben konsultation” diverse steder. Nu er jeg egentlig ved at være lidt træt af det.

Jeg tænker en del over hvad Spunken skal gå til den kommende sæson. Jeg tror måske han gerne vil fortsætte med gymnastik, hvis hans venner også skal. Spejder begynder at være lidt kedeligt lader det til, men måske det ville hjælpe når han alligevel rykker op på et hold for ældre børn, selv om det er uden forældre. Han er også blevet booket ind til et modelbureau. Om det er noget han gider, ved jeg ikke helt. Men vi gi’r det et skud omend vi endnu ikke ved hvor meget det vil gi’ af jobs. En ting er sikkert. Det skal kun være noget vi gør hvis Spunken synes det er sjovt.

Jeg ta’r tilløb til at gå i gang med aftensmaden. Men med to drenge i sofaen, der begge hygger med kiks og tegnefilm, lader det ikke til at haste. Hunden derimod er temmelig utålmodig efter sin tissetur, og siden jeg skal nå det hele inden puttetid må jeg hellere slutte listen af for denne fredag.

God weekend til dig 🙂

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Karin
  lørdag 11. februar 2017 at 08:03

  En af dine emner på din fredagsliste fangede mig mere end andre
  Jeg prøver at
  Otto halter også efter med sproget. Han kan fint sige mange enkelte ord, Brandbil, Traktor, fugl, flyver, sne, regn,bog, bold, mormor, mor, far, Frida, Mason (en fra dagplejen), kiks, mælk, op, ned, og mange flere, samtidig forstår han hvad der bliver sagt, selvfølgelig kan han også lukke af og være 2 år og trodsig. Derudover har han sit helt eget sprog, hvor han fortæller en hel masse uforståeligt , der kommer en talepædagog i dagplejen, men her lukker han fuldstændig af, vil intet.
  Både yngstedatteren og svigersønnen havde tilkoblet talepædagog i børnehaven. Og yngstedatteren var ordblind (var – fordi hun har dygtig gjort sig så meget at hun i dag kategoriseres til langsom læser)

  • Reply
   Therese
   fredag 17. februar 2017 at 19:18

   Jeg synes det er svært at finde ud af hvornår man skal reagere på det…med sproget. For han forstår ALT hvad der blir sagt, så begavelsen fejler jo intet. Men det er svært det dér med at ta’ springet ud i det.

 • Reply
  Thomas Bigum
  tirsdag 14. februar 2017 at 23:19

  Et af dine emner fangede mig
  1000 tak for omtale (og henvisning). Det er rørende for mig, at se nogen med et brændende ønske om at kunne få det vi skaber i Bigum&Co.

  Jeg håber det lykkes for dig, og vi ses på et kursus.

  • Reply
   Therese
   fredag 17. februar 2017 at 19:30

   Velbekomme, Thomas. Jeg håber jeg får sparet sammen inden kurset ophører helt. Det går desværre ikke altid så hurtigt her i familieforetagenet.
   Men i kursusbeskrivelsen og hvad folk ellers skriver, synes jeg du har ramt plet. Jeg håber det lykkes og glæder mig til at komme i gang.
   Rigtig god weekend til dig.

 • Reply
  conny
  onsdag 15. februar 2017 at 15:24

  Skøn, eftertænksom fredagsliste – som jeg læser her på en onsdag.
  Jeg håber, det hele falder på plads, efterhånden som tidens fylde bliver moden.

  • Reply
   Therese
   fredag 17. februar 2017 at 19:31

   Tak, Conny 🙂

  Leave a Reply