Får mit barn bevæget sig nok?

Dette indlæg er sponsoreret af Reima

Læs videre – hvis du læser indlægget til ende, kan du være med i konkurrencen om at vinde en tur til Finland. Samtidig får du gode idéer til at holde dine børn aktive.

Reima sætter fokus på et voksende problem

“Får mit barn bevæget sig nok?” – det spørgsmål har jeg stillet mig selv flere gange. Især efter jeg modtog en mail fra Reima, hvor jeg kunne læse at en nylig rapport viser at 60% af danske børn ikke bevæger sig nok.

Det kan nemlig være let – især i weekenden – at sidde med en iPad eller fortabe sig i Playstation. Især når man er 6 år gammel.
Hvis Spunken selv skal vælge, går en fridag med tegnefilm, lidt Legoleg, måske lidt leg med lillebror og så Playstation. Andet behøver han ikke. Han må tvinges ud på trampolinen, eller vi kan cykle en tur sammen.

Sidstnævnte, gjorde vi forleden. Han er ved at lære at cykle i trafikken, så vi tog vores hjelme på og cyklede ned til Vanløse og hjem igen. Der er der både villaveje og cykelstier vi skal køre på. To store kryds skal vi orientere os i. Vi sluttede enda af med fem minutter på skaterbanen.
Sådan en tur gi’r godt på kontoen. Både fysisk og mentalt, for der skal en del koncentration til.

 

Men hvor meget bør man bevæge sig?

WHO anbefaler at alle børn og unge, bevæger sig minimum en time om dagen*. Altså 60 minutter. Det lyder måske ikke af så meget, men her taler vi om fysisk aktivitet der holder pulsen oppe. Vi ved selv hvor svært det kan være at komme op på de 30 minutter, som man anbefaler voksne.

Vi pisker ikke rundt og spiller fodbold i haven, eller cykler dagligt til og fra skole. Derfor må jeg tænke mig om, og snige lidt ekstra bevægelse ind i hverdagen.

Spunken går til spejder – der er de meget aktive. Derudover går han til gymnastik. Det siger sig selv. Så to dage er jeg sikker på han rører sig nok. Tirsdag er der idræt i skolen.

Jeg var nysgerrig efter hvor meget han bevægede sig en dag i skolen, og efter at have fået lov til at prøve en “Reima Go” tracker, behøver jeg vist ikke være bekymret i for skoledagene. Han lå på over 120 minutter med høj aktivitet, på en almindelig skoledag uden idræt.

Så er vi tilbage ved weekenderne

Hvad kan man som forældre selv gøre?

  • Cykelture – en rask tur rundt i nabolaget. Måske med lidt trafiklæring.
  • Leg i haven. Lige nu er der tusindvis af blade på græsplænen. Spark til dem, kast dem i luften og kast dem efter hinanden. Det er sjovt!
  • Gå en tur i parken. Hver gang I ser en bænk, skal barnet springe op og springe ned fra den.
  • Lav en gang “jorden er giftig”, eller leg nogle af de gode gammeldags lege fra gymnastik. Stikbold, rundbold, hospitalsleg eller hvad man kan komme i tanke om. Dit barn kan helt sikkert også lære dig en leg, hvis du spørger.

Det er hvad jeg finder på med mine to drenge. De er 3 og 6 år gamle. Er dine børn teenagere, skal der måske noget helt andet til for at aktivere dem.
Jeg ved at vores nabo ta’r ud i skoven og cykler med sine teenagesønner. Det kan også være en idé, hvis tempoet skal være højt for at motivere.

Vil du være med?

Reima vil gerne sætte fokus på dette store problem. De har lavet en kampagne der hedder #millionhoursofjoyHer kan du indtaste dit barns aktivitet, og deltage i konkurrencen om en tur til Finland. Du kan også deltage som gruppe, eller på følgende måder:

  1. Indtast dit barns fysiske aktivitet på kampagnesiden reima.com/kidventure
  2. Offentliggør et billede tagget med #millionhoursofjoy på Reimas Facebook-side eller Instagram.
  3. Brugere af ReimaGO-aktivitetssensorer kan ved hjælp af mobilappen aktivere en automatisk overførsel af sin aktivitet.

Produktpræmierne vil blive udtrukket hver uge og hovedpræmien, turen til Ruka, udtrækkes i januar 2018. Desuden belønner Reima en deltagende gruppe fra hvert land med en donation af sportsudstyr til en værdi af 1.000 euro.

Sæt i gang. Tag imod udfordringen, og vær aktiv med dit barn.

*I konsensusrapporten fra FIIBL (Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring), ”The Danish Report Card on Physical Activity for Children and Youth” vurderes det, at flere end 60% af danske børn og unge i skolealderen ikke når målet om 60 minutters fysisk aktivitet hver dag.

 

– tak fordi du læser med

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. En gang om ugen sender jeg et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om