Langsomt tilbage efter ferien og nogle ord om lillen

Det er ikke mange ord der bli’r forfattet her på bloggen for tiden. Det har været en hård opstart efter ferien, og først torsdag i sidste uge, kunne jeg aflevere den mindste uden skrig og vræl.

Den store klarer 1. klasse i fin stil, så ham er der ingen bekymring om. Men lillen har det lidt hårdt disse dage, og har det i det hele taget svært med autoriteter. Temperamentet flyver fra 0-100, og enten er han rasende eller ked af det. Det hjælper ham heller ikke at det går langsomt fremad med sproget, så hvis jeg ikke helt forstår hans frustrationer, er det endnu værre.

Jeg synes også det er hårdt efterhånden, at han er sprogligt udfordret. Alle forældre ønsker vel deres børn glade, og at de trives. Spunken havde ingen vanskeligheder, og da han var 4 talte han egentlig ret rent og havde et stort ordforråd. Gajolen har et stort ordforråd, tæller til 20, er klog og listig – men glemmer konsonanterne. Hans familie forstår ham, men der er mange der ikke gør.
Talepædagogen er dog tilfreds med hans fremskridt, og på dage hvor jeg er ekstra frustreret, er det hendes ord jeg må støtte mig til.

Vi gi’r den en skalle nu i sensommeren, og øver så mange ord han orker. Efter 3-4 ord siger han selv “ikke mere nu”, lidt nedslået. Jeg tror jeg må spørge talepædagogen om hun har nogle flere idéer til ordlege med ham.
Vi skal hen til hende her sidst på måneden.

Der er mange ting jeg gerne vil fortælle om, fra både sommerferie og familieliv. Intentionen er at vende tilbage til skriveriet igen, så jeg vil slutte af for nu. Drengene skal snart hentes, og så skal vi på udflugt ind til byen. I morges regnede det, så der sad jeg en halv time og Google-mappede parkeringspladser i området hvor vi skal hen. Nu skinner solen, så jeg slipper “desværre” for at skulle øve mig i hardcore bykørsel i dag.

Hej så længe,

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
  1. Det er hårdt at komme i gang igen efter en ferie, ikke kun for os, men også for vores guld.
    Jeg håber han snart knækker koden til det sproglige, og det så udløser et langt mildere temperament, for nu forstår alle hvad det er han siger, og han endelig kan udtrykke sig uden at gå fra 0 – 100 på et splitsekund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om