Den første legeaftale

Gajolen havde sin første legeaftale i går. Med Anna fra børnehaven. Hun er samme årgang som ham, og de leger rigtig fint sammen nede i børnehaven.

Som lillebror kan det godt være svært at være vidne til sin storebrors sociale liv. Især når man ikke altid må være med. “Hvornår må JEG få en legeaftale?” har han spurgt det sidste halve år, og ærlig talt….jeg har egentlig ikke haft energien til det.

En dag stod Anna og Gajolen så fint i børnehaven, og spurgte om de ikke måtte ha en legeaftale, og det kunne jeg ikke stå for. Så selvfølgelig måtte de det. Jeg valgte en fridag til det, og vi afsatte to timer. Når de er 4 år gamle, er det alt rigeligt. Hellere stoppe “mens legen er god”, end at der når at være konflikter der gør oplevelsen dårlig.

Fine blomster fra haven, blev sat på bordet
Han gjorde sig meget umage med opdækningen

Blomster på bordet, enhjørningesugerør og camouflage.

Gajolen bestemte hurtigt at de skulle spise sandwich og drikke drinks…. Så sådan blev det. Vi tog i Føtex, og han bestemte alt fra brød til sugerør. Servietterne skulle være de seje med camouflage. Sugerørene de fine med enhjørning.

“En sandwich er KUN en rigtig sandwich, hvis der er grøntsager i”, kunne han fortælle mig. Så jeg smurte en bunke med kødpølse og en med spegepølse. Agurk og flødeost. Han ville gerne ha gulerødder og tomater i, men i stedet tog vi lidt melon og blåbær i skåle ved siden af sandwichene. Det var ok.

Søde søde børn

Anna kom, og alting gik som det skulle. Da klokken var 12, ringede sirenerne. Det blev til en længere snak om hvad man gør hvis der er ildebrand og den slags. De var simpelthen så søde, og reflekterende.

Frokosten blev indtaget ved det lille bord på hans værelse, og storebror blev også inviteret med. Han hyggede sig fint med de to små, og var så sød til at snakke med dem.

Ellers gik tiden med en masse leg og en tur ud at se om hønsene havde lagt æg. Det havde de heldigvis, og Anna fik et æg med hjem. “Jeg eeeeelsker kogte æg!” sagde hun.

En sandwich er KUN en rigtig sandwich, hvis der er grøntsager i!

Gajolen var glad og stolt efter legeaftalen, og i morges løb han glad hen til Anna og sagde godmorgen.


1 comments
  1. En dejlig fortælling både med ord og billeder.
    Yngste fortalte at Otto og en jævnaldrene legekammerat fra børnehaven taler meget om at lege sammen, men også at sove sammen. Otto er jo ældstebarnet, så yngstebarnet har ikke fået arrangeret nogle legeaftaler endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om