Den ærlige haveblog – der er ikke kun flotte blomster og idyl

Et ærligt indlæg på min haveblog.

Jeg sveder. Både fordi det er varmt, og fordi 15 minutter med skarp skovl på fliser, slider på energien og giver varmen. Vi har 200 f*cking kvadratmeter fliser. Med 200 f*cking kvadratmeter ukrudt.
Når jeg som nu har taget 20 kvm, ved jeg at der går 2 gange med regnvejr, så er mit arbejde spildt.

Jeg HADER de f*cking fliser.

Vi fik for nogle år siden et tilbud på hvad det vil koste at fjerne dem. Lægge græs. Etablere ny indkørsel samt lægge enkle fliser der hvor det behøves. Det var dyrt, og er nok med årene ikke blevet billigere. Det er stadig en drøm at få det ordnet, men budgettet er ikke til det.

Vi har 200 kvm der ser sådan ud

Er det fjollet at holde fast i stor grund og hus?

Af og til slår det mig at det måske er tosset. At blive her. Med tanke på at Kjærsten har en kronisk sygdom, og jeg ikke er Superwoman, kan det godt føles tosset at insistere på at blive i stort hus på stor grund. Men vi elsker jo at være her, og det er vores drømmehus. Vores historie er slet slet ikke færdig her, og jeg drømmer stadig om at drengene har teenagefester i huset og at vi holder sølvbryllup i haven. Så vil bliver her.

Dette forår har jeg været så godt som nedslidt. Det dér med at forsøge at starte selvstændig virksomhed, jonglere en hverdag OG en drøm om at holde haven…jo, det slider.
Energien er på vej op igen, jeg lærer at passe på mig selv. Tager gåture i haven, og øver mig i at alting ikke skal være snorlige og perfekt. Ser glæden i #vildhave.

Efter et kvarter slid, ser en bid af fliserne lidt bedre ud og havecontaineren kan fyldes med en stor bunke ukrudt

Lotto og tålmodighed

Jeg spiller Lotto af og til. Drømmer om hvad jeg vil gøre hvis jeg vinder. Først på listen bliver – som du nok kan fornemme – at komme af med de f*cking fliser. Jeg HADER de f*cking fliser 😉

Mere ærlighed og åbenhed

Nu skal det hele jo ikke være en jammerdal. Jeg kan nok bare godt mærke at jeg er nødt til at lukke op for mere ærlighed, hvis jeg skal begynde at blogge mere igen. Det er let nok at polere virkeligheden og tage billeder af de pæneste vinkler på Instagram. Det er straks sværere at skrive et blogindlæg på kød på, hvis det skal pyntes og undlades.

Så velkommen til en ærlig familie-, hverdags- , livsstils- og haveblog.

3 comments
 1. Så fantastisk med ærlighed, det skulle alle lukke mere op for. Hvis alle bare åbnede op for en lille flig af deres uperfekte del. Morgenhår, den travle morgenstund, altså der hvor kaffekopperne står med sjatter, tallerkener med indtørrede yoghurt og kaffemaskinen der ikke blev slukket, det kaos der er i en småbørnsfamilie, i ulvetimen. Det er guld værd.
  Det er ikke kun nu, perfektionisme er fyldt. Da jeg stod med hjemmeboende børn havde Lotte Heise en monolog om en smilende gratin, det billede fik jeg frosset fast, sammen med billedet af Krummes mor, der er mange billeder der kunne fortælle. Du kan ikke blæse og have mel i munden samtidig.
  Det er først i dag, jeg har erkendt jeg skulle have lyttet mere, og ignoreret alle de fortællinger om det perfekte liv/menneske etc.
  Jeg vælger at være den jeg er, råt for usødet. Når jeg bager boller, og opskriften siger 12 boller, så får jeg 12 forskellige boller, har endda prøvet at veje 12 lige store dele af, udseendet bliver stadig forskellig. jamen hvis jeg nu formede bollerne 2 og 2 så burde de jo være ens. Nej. Husk på, er du højrehåndet, vil der altid være en anden styrke i den højre end den venstre. Mål din overarm, og her er der igen forskel.
  Min genbo er også træt af ukrudt mellem fliserne, han har købt en brænder, benytter den 3 – 4 gange årlig, det begrænser væksten, er billig i drift, og hurtigere end knofedt. Og tilfredsheden lidt større.
  Det er så vidunderligt du igen er på banen her på bloggen.

  1. Det kan du ha’ ret i, Karin. Man kan blive træt af at se alt det polerede.
   Ha, det er det samme når jeg bager. Hvis der står 12, får jeg så kun 10. Stadig forskellige størrelser, og sjældent som på billederne – men gode alligevel 😀

   Vi har også en brænder. Men du ved, sidste år var der så tørt så der måtte vi ikke bruge den. I år er den ikke blevet startet, for jeg tør ikke helt at bruge den og manden har nok at se til 😉 De skal bare VÆK de fliser. Hi hi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om