I blogger-flok - CopenhagenDaily
14 In blogging

I blogger-flok

Nu har jeg haft min blog i 10 år til november (gisp), og inden da et års tid på MySpace. I den spæde begyndelse, havde jeg på en god dag 30 sidevisninger, og ellers en håndfuld kommentarer.

Når først alt er pastelfarvet med samme affiliatelinks og samme #, så kan jeg lige så godt nøjes med at skimme overskrifter eller helt springe fra.

Da det gik vildt for sig havde jeg mange kommentarer og sidevisninger, og så gik det lidt ned igen. Sidevisninger er der mange af, men kommentarer mangler. Det er ok, for jeg kan se at det meste af kommunikationen er rykket over på Instagram eller Facebook. Jeg gør det samme. Læser mange blogs, men får kommenteret eller “liket” et billede af samme forfatter på Instagram i stedet.

Det er helt ok.

En tendens jeg dog ikke forstår, er trangen til at være med i en gruppe. Trangen til at gå i flok. Der er grupper af morbloggere, modebloggere og andre der slår sig sammen og skriver indlæg skåret over næsten samme kam. Enda måske i samme farvenuancer.
Dér forsvinder der en del af personligheden for mig. Jeg nyder jo netop at læse blogs hvor man kan se hvilken person der står bag, eller type person for mange er jo også anonyme.
Når først alt er pastelfarvet med samme affiliatelinks og samme #, så kan jeg lige så godt nøjes med at skimme overskrifter eller helt springe fra.

Men måske det er sådan fremtiden er for blogs. Det som de fleste læsere vil ha’, for der er nemlig mange der dropper magasinerne og i stedet læser blogs. Onlinemagasiner er blevet stort, og bloggere er en god forretning. Det gi’r god mening at gå sammen, for jeg kunne forestille mig at man derved som blogger kan tjene mere eller fremstå mere professionel.

Jeg har selv af og til reklamer her på bloggen, og det mener jeg ikke der er noget galt i. Der er heller intet galt i at være med i en bloggergruppe men det er i hvertfald en ting jeg ikke selv har lyst til. Måske er jeg efterhånden bare håbløst gammeldags?
Så kan det godt være at læserantallet og kommentarerne daler her på kanalen, men da jeg startede for 10 år siden, var det jo mest af alt for min egen fornøjelses skyld jeg skrev. Det er det heldigvis stadig, og jeg elsker alle venskaber, oplevelser og bekendtskaber som det har ført med sig.

Har du gjort dig nogle tanker omkring tendensen?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Lene
  fredag 20. marts 2015 at 11:54

  Jeg er helt bevidst ikke hoppet med på facebook, instagram og twitter. Jeg kan godt mærke, når jeg er sammen med andre bloggere, at meget af deres viden fås netop på de andre medier. Men de holder dog ved med at læse hos mig, får måske ikke så tit kommenteret, og det har jeg forliget mig med. For mig giver min blog mig muligheden for refleksioner over hverdagen, så jeg stopper ikke.
  og jeg læser også med hos dig, men får ofte ikke kommenteret. Men tillykke med yngstes barnedåb, det lyder som en dejlig dag 🙂 Jeg nyder at læse med hos dig.

  • Reply
   Therese
   fredag 20. marts 2015 at 13:33

   Tak for din kommentar, Lene. Du er også en af “de gamle” som jeg, og jeg elsker stadig at læse med hos dig og jeg synes det er så hyggeligt at vide at du læser med her, endnu 🙂

   Nej det er svært at få kommenteret. Den gang jeg fik Spunken, var der vist næsten 50 kommentarer. Denne gang med Gajolen var der under 10. Læserantallet er det samme, men tiden en anden. Det er pudsigt. Men sådan er det jo 🙂

 • Reply
  Finurligt
  fredag 20. marts 2015 at 15:26

  Jeg overvejede lige et kort øjeblik at komme tilbage på IG og kommentere, fordi det lettere fra mobil 🙂

  Men det jeg ville sige er, enig! Enig i dine betragtninger. At det er ærgerligt, at man ser de samme indlæg mere eller mindre i de samme grupper. Jeg læser meget få af dem, men der er heldigvis stadig få som formår også at gøre de indlæg personlige. Det personlige mangler jeg nogle gange, men det handler måske også om min læseliste…

  • Reply
   Therese
   søndag 22. marts 2015 at 09:44

   Skønt at du kommenterer her, hi hi. Jeg gør jo selv det samme. Kommenterer hos mange på Instagram, i stedet for på deres blogs. Det ligger vist bare i tiden.

   Jeg læser også et par stykker af flok-bloggerne. Men det er mest dem som jeg læste inden de blev medlemmer…og jeg må indrømme at jeg fx. står helt af på “Bloggers Delight” som har reklamer for hvert indlæg. Det irriterer mit øje.

 • Reply
  Abildjyden
  fredag 20. marts 2015 at 23:16

  Jeg har tænkt over det. tror det kan skyldes vi boltre os i flere sociale lag, på ig, fb etc. da disse er fantastiske på mobilen, hvor bloggen for mig er langt bedre ved pc.
  Jeg foretrækker bloggen, mobilens touchskærm er ikke sjov for gigt fingre, ej heller optimal for nakke og skuldre. Et synes godt om er til at overkomme, men en kommentar, så skal jeg have det brede tastatur 🙂
  Jeg kan lide af følge de blogs hvor jeg kan dufte/smage og fornemme hvem der gemmer sig bag det skrevne, Det at der kommer noget dybde, måske lidt af det inderst inde gør, at jeg læser og kommentere. Nogle vil kalde det navlebeskuende, skidt pyt for mig. Skal jeg læse en roman så vil jeg stadig vælge socialrealisme eller krimier, så ja, jeg er også lidt gammeldags 🙂

  • Reply
   Therese
   søndag 22. marts 2015 at 09:46

   Tak for din kommentar – du er en af de flittigste herinde på bloggen, og det sætter jeg stor pris på. Så burde jeg til gengæld også være flittigere ovre hos dig, for det bli’r som regel på Instagram jeg kommenterer hos dig også.

   Men ja, det er dejligt at kunne fornemme personen bag, for ellers kunne man måske lige så godt læse et dameblad – men det er måske dér blogs har overtaget hos mange. Hellere blogs end dameblade.

 • Reply
  Celena
  lørdag 21. marts 2015 at 01:23

  I like to blog for myself… and, of course, to meet new people. I don’t belong to any group (for some strange reason, blogging isn’t the same thing here in Canada as it is in Denmark. It is much cosier and well organized in DK!). The majority of blogs that I follow are from either Sweden, Denmark or the Netherlands… I don’t have a lot of comments on my blog but the ones that I get I really appreciate!
  I am not such a big fan of over commercial blogs (a bit, of course, is fine). I like to know what the blogger thinks or what their thoughts are. If the commercial aspect is similar in Europe, I rejected it because the advertisers dictate way too much what is said and how… so it stops being MY blog…
  I have been reading your blog for about 4 years now (pre Spunken and boyfriend) and the only reason why I didn’t comment was that my Danish is terrible 😉 Your “blog home” is cosy and I like to visit! Hope that is OK! 🙂

  • Reply
   Therese
   søndag 22. marts 2015 at 09:49

   Nu svarer jeg på dansk, for jeg ved du forstår 🙂
   Det er dejligt at vide at du læser med her, og har gjort det længe.
   Jeg kan godt forstå at du har sagt nej til det kommercielle, især hvis det skal diktere hvad du skriver. Her synes jeg det er ret åbent, så derfor siger jeg af og til ja. Jeg må helt selv bestemme hvad jeg skriver, og er min mening blandet, bli’r det også skrevet. Sådan skal det være, ellers så er jeg ikke til det.
   Lige som store bannerreklamer, ikke kommer til at finde herhen. Det er SÅ forstyrrende at se reklamer for rugbrød og barbermaskiner, på en “personlig” blog, synes jeg.

   Jeg synes det er meget ok at du følger med herinde 🙂

 • Reply
  Catarina
  lørdag 21. marts 2015 at 11:42

  Jeg er heller ikke meget for blogfælleskaber, så enten er jeg også gammeldags eller osse er jeg bare mig. Skal vi ikke bare blive enige om at vi nok mere er os og ikke behøver at identificerer os selv og vores blog med andre. ;-)jeg kommentere heller ikke så tit og jeg vil sige at jeg er tilbøjelig til at kommentere på blogs, end på FB, IG osv. Jeg synes de længere indlæg, men lidt personlighed er mere mig. Jeg skimmer IG og giver et like, men jeg kommentere sjældent der. 🙂

  • Reply
   Therese
   søndag 22. marts 2015 at 09:51

   Det er sjovt at du mere er en blog-kommentator end en Instagram-kommentator 🙂 Jeg har det helt omvendt.
   Men jo, vi er mere os selv, og vil bli’r nok aldrig af den anden slags bloggere – og det er helt ok. Jeg nyder at læse med hos dig, på gud-hved-hvilket-år efterhånden 😉 <3

 • Reply
  Alice M
  søndag 22. marts 2015 at 12:53

  Jeg er hende der ikke kommenterer fordi det er for besværligt på mobilen. De fleste kommentarfunktioner virker bare ikke optimalt fra den platform.
  Jeg læser 95% af alle indlæg via min feedlæser og kommer sjældent ind på blogsene. Trist men sandt.

  Jeg bryder mig ikke om fx bloggersdelight fordi de har alle reklamerne der popper op – hellere sponsorerede indlæg.

  • Reply
   Therese
   søndag 29. marts 2015 at 08:39

   Jeg synes efterhånden at det er blevet nemt at kommentere fra mobilen, medmindre det er “blogspot” blogs eller den slags, med en masse “spam kontroller”. Det orker jeg ikke, så der læser jeg kun.
   I øvrigt hyggeligt at du er begyndt at blogge lidt mere igen 🙂

 • Reply
  Karen Melchior
  mandag 23. marts 2015 at 16:42

  Jeg kommenterer fint fra mobilen lige nu.

  Gå gerne i fælleskab hvis det hjælper bloggen, men bevar individualiteten. Det må man da kunne gøre? Så en som havde en topbjæle med andre anbefalede blogs, en mulighed?

  Husk vi på de sociale medier ikke selv har kontrol. Bedre ude på det frie internet.

  • Reply
   Therese
   søndag 29. marts 2015 at 08:40

   Jo, det tror jeg også godt man kan. Desværre tror jeg også mange fællesskaber har nogle tal der skal overholdes. Antal læsere, antal indlæg om ugen osv. Jeg fortsætter hvor jeg er, for det går jo ganske fint 🙂
   Dejligt at du kommenterer fint fra mobilen. Jeg har netop valgt dette tema så det kunne være lidt nemmere. Jeg er nemlig selv mest på mobilen eller iPad når jeg læser andres blogs.

  Leave a Reply