Fredagslisten #1

Stærkt inspireret af Liselotte, vil jeg lave en liste. Jeg er stor fan af lister, og trods flere forsøg med køb af kalendere og apps der bedre kan holde styr på liv og tanker, ender jeg altid med en punktliste på en “postit” eller i noter-appen på min telefon…Det er ikke første gang jeg laver en liste her på bloggen, så nu ryger “Fredagslisten” i samme kategori som resten. Here goes.

Jeg holder øje med hvad der sker omme i “Det hvide hus”. Det er egentlig ikke noget jeg har stor forstand på, og jeg må indrømme at jeg savner præsidentens forgænger.

Jeg læser stadig den samme bog – “New Forest” af Josefine Klougart. Det er pinligt. Jeg læser simpelthen så langsomt – måske fordi jeg ikke har læst en eneste side siden før jul da jeg tog mig tid til at læse et kapitel. Til gengæld elsker jeg at læse for Spunken og vi er lige nu i gang med “Skovpigen Skærv” af Kim Leine. Den kan varmt anbefales.

Jeg lytter til podcasten “Anders & Anders” og er flad af grin. Den minder mig om dengang i “Seinfeld” da de skulle lave et tv-show der handlede om ingenting. Dette er en podcast hvor Anders Lund Madsen og Anders Breinholt sidder og ævler om … ingenting. De går på restaurant, kører en tur i Anders’ Tesla og snakker om stort og småt. Nok egentlig mest småt. Jeg er vild med det. Du kan selv hente podcasten på din smartphone. Jeg ved kun hvordan man gør på en iPhone, men der er det temmelig nemt. Gå ind i appen “Podcast” og søg efter “Anders & Anders”. Du kan også gå ind via iTunes.

Jeg længes efter forår. Måske allermest fordi man så slipper for det meste virus og snot. Men også fordi haven bliver vækket til live igen. På tirsdag kommer “Mikkel træfælder” og pelser bøgehækken og rodfræser et stort bed. Så er havesæsonen lissom skudt i gang, og et par punkter på den uendeligt lange haveliste kan krydses af.

Jeg taler med min mor dagligt. Hun er “sprunget ud” som arbejdssøgende, efter et langt og håbløst forløb. Kort fortalt er hendes gamle arbejdsplads ledet af nogle magtliderlige klaphatte (pardon my french) som har behandlet hende som skidt. Dårligt arbejdsklima, ingen respekt og ingen hensyn. Det er ikke altid nemt at være offentligt ansat og man bliver sjældent belønnet for 20 års hårdt arbejde samme sted.
I sidste ende blev hun fyret, og skulle ha’ brugt efteråret på at forberede sig på jobsøgning. I stedet brækkede hun en arm og har været så uheldig som man overhovedet kan være. NU er hun rask og i fuld gang med at kigge efter nyt job. En mulighed kunne være underviser i kreative fag på daghøjskoler, højskoler, produktionskoler eller væresteder for psykisk syge eller mennesker med særlige behov. Hvis du kender til noget så skriv endelig til mig.

Jeg anbefaler reformertræning. Efter en lang pause er jeg sprunget på reformeren igen. Det er den bedste form for træning jeg nogensinde har prøvet, og man ser hurtigt resultater. Er der et center i nærheden af dig, så smut ned og få en prøvetime. Du bli’r glad helt ind i de inderste mavemuskler – for ja, der findes nogle muskler i din krop som du aldrig før har mærket. Reformeren skal nok finde dem frem for dig 😉

Jeg drømmer om en kartoffelkage. I dag er jeg på dag nummer 25 uden sukker. Det virker måske dumt at fejre en måned uden sukker med en kartoffelkage, men det bli’r muligvis det jeg gør. Bortset fra det så kan en måned uden sukker anbefales. Man er lidt sur i starten, men kroppen har mere energi og mindre væske. Måske prøver jeg det igen på et tidspunkt. Indtil da vil jeg forsøge mig med en fast sukkerdag, fx. når drengene alligevel skal ha fredagsslik.

Jeg ser “How to get away with murder”. Vi har set to afsnit i sæson to, og jeg er ikke helt så grebet som jeg var første sæson. I stedet gad jeg godt at jeg aldrig havde set “Sherlock” eller at det snart er forår så de nye sæsoner af “House of Cards” og “Designated Survivor” kommer.

Jeg vil gerne blive bedre til at skrive på bloggen. Jeg håber på flere læsere, flere kommentarer og mere liv. Faktisk leger jeg også med tanken om en kanal på YouTube og mere effektivitet på Instagram. Vi får se hvad der sker, men følg gerne med på Instagram og læg M E G E T gerne kommentarer herinde hvis du har noget på hjertet.

 

9 comments
 1. Sådan en liste er god til at få overblik over, hvad man egentlig har foretaget sig. Den giver også læseren en god mulighed for at følge med. Og du får garanteret tænkt nogle gode tanker undervejs.
  Held og lykke til din mor med jobsøgningen. Jeg håber, hun kan holde sig positiv og glad. Min ældste datter har ledt med lys og lygte i et halvt år, og hun bliver ikke gladere med tiden.
  Sejt! med en hel måned uden sukker. Jeg ville dø. Kort og godt.

  1. Det er grove løjer at være arbejdsløs, og i det hele taget at komme til samtale er svært. “Vi har modtaget 129 ansøgninger og taget 6 til samtale” er efterhånden et standardsvar.
   Jeg håber hun holder modet oppe, og at din datter gør det samme 🙂

   Uha ja, en hel måned uden sukker. Nu er der 4 dage tilbage. Det skal gøre godt med et stort stykke kage, ha ha.

 2. Åh nej, var det min kartoffelkage, der satte noget i gang?! Du er udholdende, det er sejt!

  Synes, fredagslister er en fin ting, jeg har gennem årene fulgt mange udenlandske fredagslister, og har overvejet det selv, men endnu ikke fået gjort noget ved det. Nu kan jeg læse lidt med hos dig, og måske blive tilpas motiveret.

  God weekend

  1. Det kan sagtens ha været din kartoffelkage 😀 Jeg kunne nu også godt spise et stykke af La Glaces æblelagkage. Mmmmm!

   Når nu du siger du selv har overvejet det – skulle du så ikke med det samme overveje at begynde at skrive på din dejlige blog igen? Jo ! 🙂

 3. Lister er vidunderlige, jeg kender det fra mig selv. Har dog siden gigten rigtig tog fat ikke fundet en måde at håndtere det på, da jeg holdt meget af det smukt skrevne og hang det op på køleskabet, opslagstavlen etc. Måske skulle jeg gribe til en fredagsliste, madplan etc. og gøre den tilgængelig, måske – måske ikke. Du fik mig til at tænke igen, på hvordan mine lister skal fungere.
  Tusind tak for tippet, og glæder mig til at følge dine fredagslister.

  1. Dejligt jeg fik lidt tanker i gang 🙂 Er du meget plaget af gigt i hænderne?
   Der er jo mange flotte skrifttyper at finde online, så en smuk liste kan sagtens skrives på computeren og printes ud.

  1. Min liste bli’r også en anden om en uge 😉 Jeg synes det er hyggeligt og det sætter lidt tanker i gang – og føder idéer til nye blogindlæg. Det har jeg længe haft brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om