Forårshaven grønnes

Forårshaven grønnes time for time. Jeg har det som en øko-ko, og glædes flere gange dagligt over at gå ud (i strømpesokker) og nyde blomster og grønne vækster.

Lige nu er det især tulipanerne der brillerer derude, med deres smukke farver og højde. De er højere end samtlige roser i rosenbedene – så længe det varer. Pludselig tager roserne fart, og bliver en meter eller mere høje.

Plænen må vente

Når man bor i et gammelt villakvarter, er græsslåmaskinerne en kendt lyd i weekenden. Jeg holder mig fra den, lidt endnu. Græsset har godt af at vokse godt op, og måske enda få en gang kalk og gødning. Når jeg så slår græssplænen, slår jeg den ikke helt ned. Kun halvt, nogle gange, så jeg er sikker på den er god og stærk inden den barberes helt kort. På den måde synes jeg den holder sig grøn hele sommeren, og får ikke så store udfordringer hvis det i perioder er tørt i vejret. Jeg nægter nemlig at vande plænen, for jeg har ikke nogen regnvandsopsamler.

Magnoliaen blomstrer stadig. Den synger på sidste vers, men jeg glædes hver dag over den. Træet er blevet dobbelt så stort de år vi har boet her, og jeg glæder mig sådan til det er et højt og kroget træ.

Overraskelser

Flere steder i forårshaven, står der store favne blandede tulipaner. Jeg ved ikke hvad de bliver til, for de er købt i store bæreposer som afklippede løg. Mange blomsterhandlere sælger den slags bæreposer, til 25-30 kroner. Nu kan jeg se i det ene bed at der kommer sjove fligede tulipaner, måske er der også “papegøjetulipaner”. Det vil tiden vise, for mange af dem er åbenbart sene sorter der først står klar om en uges tid.

Jeg er snart i hus med planlægningen af de næste par måneder i haven. Det eneste der mangler er højbedene der skal fyldes med jord, og ellers plantes til. Jeg har tid endnu, for det er stadig køligt og blæsende om natten. Når første uge af maj er gået, tør jeg begynde at plante ud i dem.

En tur på planteskole

Alle krukker er fyldt med sommerblomster og krydderurter. Vinteren har været hård, så der var ikke meget der overlevede. Heldigvis har vi alletiders planteskole i nærheden, så i søndags kørte hele familien afsted. Drengene kiggede på høns, og jeg fyldte vognen med sommer og smag.

Bor du i nærheden, kan “Aldershvile Planteskole” varmt anbefales.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

2 comments
 1. Åh, Alderhvile Planteskole er min barndoms planteskole. Her købte vi planter om sommeren og juletræ om vinteren. Jeg er vokset op ved Bagsværd Sø, og vi gik ad stien langs søen når vi skulle hente juletræ. (Nu blev jeg lige helt nostalgisk 😉 )
  Det er dejlige forårsbilleder du viser. Sådanne billeder trænger vi til oven på den sene vinter!
  God weekend til dig!
  Kh Nana

 2. Det er så dejligt med de smukke farver og det lys der efterhånden er kommet.
  Jeg venter på en godkendelse til ændring i min have, jeg bor jo til leje, så der er nogle ting jeg gerne vil have ændret. Så det ser lidt forfalden ud derude, vil jo ikke købe noget og så skal det bare ud til højre.
  Dejlige billeder fra livet i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om