Første dag på fritidshjem

Fra opspændt til afslappet, på tre timer. Det var Gajolens første dag på fritidshjem i dag. Han snakkede som et vandfald da storebror var gået op til skolen. Vi sad nemlig ti minutter ekstra i bilen, og ventede til det blev vores tur til at gå hen til skolen. Med 4-500 elever tilbage på skolen, møder børnene ind på forskellige tidspunkter.

Han snakkede om stort og småt. Tog min hånd da vi gik op mod skolen. Da vi var gået op af den lille bakke ved brandvejen, stoppede snakken. Så kunne jeg se det blev alvor.
Han rettede lidt på sin kasket. Kiggede sig omkring. Stilte op til foto – for han havde lige set billedet af storebror, på hans første dag på fritidshjem.

Derefter ventede vi.

Nico – fedt!

Alle de voksne på fritten er søde. Virkelig. Der er pædagoger i de fleste aldre, og af begge køn. Ligeligt fordelt enda.

Gajolen er “orange” gruppe, ud af to grupper der starter på hans afdeling. Med tiden vil de blive én klasse – men af Coronahensyn, er de delt op i to grupper med 11-12 børn i hver. Der er 2 voksne til hver gruppe. Som lederen sagde til de spændte forældre: “I oplever aldrig nogensinde igen en SÅ god normering” 😉

Gajolens gruppes ene voksne, er Nico. Ung og frisk pædagog, der elsker at være fysisk aktiv med ungerne, lege, lave kreative projekter og fortælle historier.

Det er fedt, for Gajolen kender ham, og energien smitter. Efter 2 måneder på sin 5 årige rumpet, uden særlig meget social stimulering, er det fedt med et højt aktivitetsniveu tænker jeg.

Farvel og halløj

Det var en lidt anspændt dreng der tog H fra børnehaven i hånden, og gik efter Nico og de andre.
Det var en totalt cool dreng der tre timer senere kom ud til mig, med kasketten på sned og fuld af ord.

De havde leget, lavet navneskilte, spist madpakker, været udenfor….snakke, snakke, snakke.

I morgen smutter vi derned igen. Der bliver det en længere dag, helt til klokken 14. Jeg er sikker på det kommer til at gå godt.

1 comments
  1. Så fantastisk læsning. Det glæder mig den første dag blev en “fed” oplevelse for yngste

    Så forskelligt de vælger at gøre det for førskolebørnene. For Otto, ham der er knap 3 uger yngre end Gajolen, og er mit barnebarn, valgte de at begynde førskole ordringen og lade SFO delen være lukket her i begyndelsen, Så alt foregår i klasseværelset, og ude arealet. De begyndte 1. maj, hvor de blev delt op i mindre grupper, så mor og far lige måtte komme ind og se klasselokalet, og se den plads der var udpeget til Otto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om