Forår på altanen

Reklame – i samarbejde med Haveglad.dk

Altanen grønnes, ligeså stille. Forleden hang jeg en lyskæde derud, men den lever livet hårdt med den vind der er for tiden.
Udsigten er ned til gården, der også så småt er ved at blive mere levende at se på. Græsset er grønt, og fyldt med mælkebøtter, tusindfryd og liv. Nu mangler blot bøgehækken at springe ud, og træerne at få større blade. Jeg glæder mig til at bruge gården til små hyggelige stunder med drengene, og en lille grill. Måske køber jeg en lille transportabel gasgrill – det giver lidt bedre resultater end de dér engangsgrill der enten kan branke en pølse, eller undertilberede et kyllingelår.

I altankasserne, blomstrer lilla hornvioler – og inden længe sår jeg lidt forskellige grøftekandtsblomster direkte i kasserne. Kornblomster, Hjulkrone og den slags. Spiselige, skønne og pæne i små buketter.
Drengene synes det er sjovt når jeg putter blomster i maden – ikke at de spiser dem, selv om jeg siger man godt kan – men det pepper en salat lidt op med violblomster og andet fint.

I min vindueskarm, står tomatplanterne som Gajolen og jeg såede for nogle uger siden. De trænger til at komme i større krukker, så nu skal jeg have købt et par store krukker og noget muldjord. Måske jeg enda slår to fluer med et smæk, og køber begge dele online. Så skal intet af det bakses op på 2. sal – glæden ved onlineshopping.

Det er svært ikke at savne havelivet, men det redder meget at jeg har min lillebitte altan. For tiden er jeg en del i mit gamle hus, og ser hver dag haven springe ud. Magnoliatræet blomstrer, frugttræerne er også tæt på. Det er en skøn tid som haveejere nu går i møde.

Har du have eller altan? Er havesæsonen gået i gang hos dig, og hvad har du mon af sjove projekter dette forår?

2 comments
  1. Tak for inspiration. Altanideer kan også bruges på en lille terrasse.
    Vi har fået en ny have, hvor der intet – som i INTET – er plantet, ud over hækken. Kun græs. I en tung lerjord, der bliver til beton. Så der skal nok importeres rigtig meget muldjord til hver enkelt plante 🙂 Heldigvis havde jeg krukker med fra den gamle have, og de skal løbende tilplantes. Jeg er gået i gang, på trods af nattefrosten. Mit mantra er: Hvis det ikke kan gro, når og hvor jeg planter det, skal det ikke gro i min have 😉

  2. Efter at have haft have i 20 år, flyttede jeg for snart 8 år (for pokker som tiden går) i lejlighed med vind omsust altan. Så der er ingen møbler, men jeg slæber en stor pude med derud, så kan man nemlig sidde i læ på gulvet.
    Men jeg dyrker en masse i krukker, både krydderurter, grønsager og selvfølgelig blomster for farve skal der til.
    Men jeg drømmer stadig om at få en lille have igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om