Mandagsmood #12

Det meste af dagen er gået med at overspringshandle – selv om jeg ved at det jeg egentlig skal lave, tager under 30 minutter at gøre færdigt. Kender I det?

Nu genopliver jeg en gammel kategori. Endnu en overspringshandling. Mandagsmood.

For tiden tænker jeg på;

  • De danske vintre bliver mere og mere grå. Drengene har varme jakker, men fortsat med tynde trøjer under.
  • Jo ældre jeg bliver, jo mere betyder traditioner. Jeg har en lang liste i mit hovede over hvad der skal hænges op og gøres i julemåneden. Det skal helst være som “det plejer”. Så meget det nu kan være, på nye adresser gennem årene. Faktisk er jeg så emsig at jeg har sagt til kokkemanden at jeg gerne vil lave de brune kartofler i år….for de var ikke helt som de plejer, sidste år…
  • Når jeg ser på drengene, kan jeg blive trist over hvor store de er. P har fortsat en lille barnehånd, men jeg ved at den er “væk” om et par år. Med store børn, kommer der også mange sjove og dejlige oplevelser, men jeg savner de små drenge.
  • Jeg har ikke fået lavet fordej til honningkager endnu. Det skal jeg gøre en af de nærmeste dage, for det er også en tradition med honningkagehjerter til jul.
  • I morgen skal vi ned og julepynte og hygge på restauranten. Der skal hænges pynt op på grene, klippes lidt friske julehjerter og hænges lyskæder op.
  • Hver dag tjekker jeg om Bisan og Plestia fortsat er i live. De er journalister i Gaza. Jeg fælder dagligt tårer over deres historier og den håbløshed der er i mellemøsten.
  • I aften er der restemad. Måske er vi færdige med at spise i så god tid, at jeg kan sidde og hygge med begge drenge i sofaen og se noget i tv sammen. Jeg elsker at de stadig gider.

Mandagsmusik

Julemusikken er kommet i rotation herhjemme. Måske lidt tidligt, men jeg har en favoritplade der hører med. De sidste par dage har jeg siddet sammen med P, ved spisebordet, mens han har malet. Så har vi spist mandariner imens, og så kunne jeg ikke lade være med at sætte “James Taylor” på. Han lavede tilbage i 2006 verdens skønneste julealbum.

Udover James Taylor, holder jeg af jazz og soul når det kommer til julemusik. Ella Fitzgerald, Donny Hathaway, Nat King Cole – og svenske Carola.

Hvad er din julemusiktradition?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om