En festdag

I dag er det 17. maj. Norges nationaldag.

Det er småt med “togene” her i Brønshøj, så vi kommer ikke til at fejre med norske flag og stor stort optog. Pyt med det, for man kan jo fejre på mange andre måder.

Jeg har lavet en stor portion gelé klar, som vi skal spise til dessert i aften. Hindbærsmag, med blåbær og jordbær til – og flødeskum. Lyder måske underligt, men det smager S Å godt – og Spunken elsker det.
For rigtigt at fejre igennem, skal vi inden da både ha’ forret og hovedret – og så tænker jeg at vi skal tale lidt om Norge og at jeg er født deroppe. Spunken har kun været deroppe to gange i sit snart fem år lange liv, så han har endnu ikke det store forhold til landet. Han ved dog at både Oldemor og morfar taler “sjovt” 😉

Det er sjovt at mærke at Norge betyder mere for mig, jo ældre ungerne bliver. Det føles vigtigere for mig at fortælle om landet, og at få dem med derop på ferie. Min største Norge-drøm, er en dag at kunne tage “Hurtigruten” hele vejen op nordpå, hvor min faster bor – men med to voksne og to børn, er det en temmelig dyr udskrivning. Optimalt skulle man så ha’ sin bil med, og køre ned igennem landet på vej hjem. Måske en dag.

mormors-baghave

5 comments
  1. Det er altid spændende at hører og læse om andre nationers nationaldage. Velbekomme.
    Vi har jo ikke en reel nationaldag, men fejre Grundlovsdag 5. juni (1849) ved ikke lige om Valdemarsdag 15. juni (1219) bliver fjeret andet end det er en flagdag, da jeg var barn blev der solgt klisterflag til tøjet,

  2. Jeg forstår sagtens behovet for at dele dit smukke hjemland med dine unger, med det der gelé – som jeg sagtens husker fra min tid som kæreste til en norsk studerende – det må I gerne beholde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om